Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nový obsáhlý katalog Zmizelé Sudety je na světě

27. 8. 2004 -, Econnect / Antikomplex

V těchto dnech vydalo po roce příprav sdružení Antikomplex nové vydání katalogu k putovní výstavě Zmizelé Sudety, která od roku 2002 putuje po českých zemích a Německu. Autoři doufají, že se druhé – značně rozšířené vydání o 580 stranách možná stane "biblí sudetologie". Kniha nabízí 300 stran fotografií, všechny texty, které se objevily na výstavě či texty od známých osobností k tématu kulturního uchopení sudetského prostoru – např. od Petra Pitharta, Tomáše Feřtka, Ivo Budila, Bohuslava Blažka aj.

Kniha tak není jen rozšířením prvního vydání, které mělo 180 stran. Je doplněna o nové texty, data i fotografie. Podle autorů tak představuje také mnohem širší reflexi samotného sudetského problému ve společnosti.

Podle jednoho z autorů a editorů knihy Petra Mikšíčka je několik důvodů, proč je dobré si tuto knihu pořídit – co je v knize oproti minulému vydání nového:
V knize jsou nyní fotografie ze všech zdokumentovaných oblastí – vedle Českého lesa, Krkonoš, Doupovských hor, Broumovska a Krušných hor přibyly Novohradské hory, Šumava, České Středohoří, Hrubý a Nízký Jeseník. Pro katalog byly také exkluzivně získány letecké snímky ze všech oblastí od VTÚ Dobruška.
V části Krušné hory je 90 % nových dvojic fotografií a kniha tak představuje nový srovnávací materiál. Přibyly zde také nové letecké dvojice fotografií.
Nové jsou také některé dvojice fotografií z Doupovských hor – zdejšího vojenského výcvikového prostoru, dále také z Krkonoš.
Struktura knihy je nyní na rozdíl od prvního vydání logicky uspořádána dle geografické posloupnosti - od Novohradských hor po Nízký Jeseník.
Všechny snímky jsou opatřeny jmenovkami autorů a datem pořízení.
V knize najdete také několik nových textů od významných osobností – např. Ivo Budila, Bohuslava Blažka či Carstena Lenka k tématu kulturního uchopení sudetského prostoru a dále dva nové texty Petra Mikšíčka pocházející z jeho diplomové práce.

Katalog stojí bez poštovného 240 Kč. K dostání bude každý čtvrtek v kavárně Arco v Hybernské ulici v Praze – vyzvednutí je nutné 2 dny dopředu ohlásit e-mailem (petrmiksicek@seznam.cz). Další možností je objednat si e-mailem jeho zaslání na dobírku. Cena i s poštovným je 350 Kč. Sdružení zvažuje také prodej v některých knihkupectvích. Již teď je jasné, že katalog bude k dostání v západních Čechách – v Ostrově nad Ohří v knihkupectví pana Grosmanna, dále zřejmě v Domažlicích, Tachově a dalších městech.

Katalog bude samozřejmě také možné získat také přímo na výstavě Zmizelé Sudety - do konce září ji můžete vidět v poběžovickém zámku v Českém lese, v říjnu v Bayereuthu, a v listopadu v Českém centru v Berlíně.

Vydavatelé ještě upozorňují na další literární událost spojenou se Sudety - v březnu příštího roku by měla v nakladatelství Dokořán vyjít kniha Sudetská pouť aneb Waldgang od Petra Mikšíčka.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz