Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

O spalovně v Lysé nad Labem se rozhodne do konce května

14. 5. 2002
[Radio Praha] -


Česká inspekce životního prostředí v minulém týdnu dokončila doplňující měření ve spalovně nebezpečného odpadu v Lysé nad Labem na Nymbursku. Výsledky vyhodnotí do konce května, kdy končí prodloužený zkušební provoz spalovny.

Pokud zjistí překročení limitů, spalovně nepovolí trvalý provoz. Odborná firma ve spalovně ve dnech 6. až 10. května provedla pod dohledem inspekce jak standardní měření, tak měření dioxinů. Vyhodnocení měření dioxinů trvá dva až tři týdny, proto budou výsledky k dispozici zřejmě až těsně před vypršením lhůty zkušebního provozu.

Podle odborníků není pravděpodobné, že by nová měření odkryla nějaké nedostatky u standardních látek. S větším napětím inspektoři i všichni zainteresovaní čekají na výsledky měření dioxinů. V minulosti totiž měření několikrát prokázala u těchto jedovatých látek překročení limitů.

Proti spalovně výrazně vystupují především členové občanského sdružení Lysin a také ekologické sdružení Arnika. Obávají se jedovatých zplodin a argumentují tím, že spalovna bude muset většinu odpadů dovážet, a nemá proto v Lysé opodstatnění

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz