Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > tiskové zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

15. ročník kuchařské soutěže Český kapr pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR

16.11.2021
PRAHA [Asociace kuchařů a cukrářů ČR ]
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808

Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Šumava, pořádá ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice patnáctý ročník gastronomické soutěže Český kapr v moderní úpravě. Ve čtvrtek 18. a v pátek 19. listopadu (vždy od 9 do 16 hodin) uvidíte v akci juniorské i seniorské šéfkuchaře/šéfkuchařky. Domovem soutěže bude tradičně Výstaviště České Budějovice.
Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství, Ing. Miroslava Tomana.


„Kapr je surovina, se kterou bohužel tuzemští kuchaři a kuchařky pracují většinou jen ve vánočním období. Přitom je kapr skvělá lokální surovina dostupná po celý rok“, říká Miroslava Pítrová z pořádající pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Kuchaři a kuchařky jdou do boje
V soutěžním klání návštěvníci uvidí 17 kuchařů a kuchařek rozdělených do dvou kategorií. Junioři spolu budou soupeřit hned 18. listopadu. V pátek 19. listopadu poměří svůj kuchařský um dospělí.

„Zadání soutěže je obecné. Připravte kapra moderně, chutně a s ohledem na současné gastronomické a dietetické trendy. Použijte jednu z povinných surovin jako jsou batáty, cizrna, červená čočka, mrkev, pastinák… Všichni soutěžící dostanou na místě skvěle připravené filety z kapra z Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity České Budějovice“, dodává Pítrová.

Soutěžící budou své pokrmy připravovat v profesionální kuchyni značky FAGOR Professional. Na přípravu pokrmů budou mít 45 minut a za tuto dobu musí připravit 4 porce soutěžního pokrmu.

Další informace a kontakt pro média – Tomáš Popp, tel.: 777 239 808, tomas.popp@akc.cz


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz