Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dobrovolníci z Hnutí Brontosaurus za sebou v létě nechali kus práce. Pomáhali přírodě, památkám, zvířatům i krajanům v Srbsku

1. 9. 2017 - BRNO [Econnect/Hnutí Brontosaurus]

Přes třicet letních akcí pro všechny věkové skupiny uspořádali na Prázdniny s Brontosaurem dobrovolníci z Hnutí Brontosaurus. Po celé republice kosili podmáčené louky, opravovali hrady, starali se o handicapovaná zvířata a zároveň se rozvíjeli a učili novým dovednostem. Ani letos nechyběly letní akce v zahraničí, kde brontosauři oživovali krajanskou vesnici v srbském Banátu nebo značili turistické trasy na Ukrajině.

„Na Brontosauřích akcích je jedinečné to, že spojují dobrovolnictví, promyšlený zážitkový program i seberozvoj a příležitost naučit se spoustu nových věcí,“ popisuje průběh brontosauřích akcí programový ředitel Hnutí Brontosaurus Dalimil Toman. Na programu jsou totiž často i různé workshopy a aktivity zaměřené právě tímto směrem. Účastníci akcí tak získávají dovednosti, ke kterým se jinde nedostanou, doustanou se na jinak nepřístupná místa a vyzkouší si často netradiční dobrovolnické i zážitkové činnosti.

Nechyběly tradiční akce jako Kimuri, kde se dobrovolníci starají o handicapovaná zvířata, Zastávka mimo čas, odehrávající se v zaniklé osadě Zastávka-Stillstand nebo organizátorský kurz Cestičky 2.0, kde se účastníci učí organizovat vlastní akce. Zároveň ovšem nejmladší základní článek Hnutí Brontosaurus Ardea Břeclav připravil zbrusu novou akci Luhy řeky Dyje.

Hnutí Brontosaurus je uskupení převážně mladých lidí do 26 let, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijí. Propojují proto smysluplnou práci pro přírodu, památky i lidi s netradičními zážitky a zábavou. Jsou nezávislí a otevření novým myšlenkám. Každoročně s nimi vyráží na kosení orchidejových luk, sázení stromů, opravování hradů nebo třeba stavění školy v Himálajích tisíce dobrovolníků.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz