Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > tiskové zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kuchařem roku se stal...

3.10.2015
Praha 10 [Asociace kuchařů a cukrářů ČR ]
Autor: Martina Vondrová, tel: 774 599 911

Soutěž o nejlepšího kuchaře České republiky o titul „Kuchař roku 2015/2016“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů ČR o.s. již od roku 1995. Historicky prvním Kuchařem roku se stal Vladislav Stuparič, kapitán Juniorského národního týmu AKC ČR, který byl letos předsedou odborné komise. Generálním partnerem této soutěže je společnost Bidvest Czech Republic s.r.o.
Záštitu nad soutěží: převzaly:
Ministryně Ministerstva pro místní rozvoj ČR – Ing. Karla Šlechtová
radní Magistrátu hl.m. Prahy - Ing. Mgr. Irena Ropková
generální ředitelka CzechTourism - doc. Ing. Monika Palatková, Ph.D.

Finále soutěže XII. ročníku se uskutečnilo 1. října 2015 na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL na Výstavišti PVA EXPO Praha Letňany. Po sečtení výsledků odborné poroty se vítězem soutěže a titul:

„Kuchař roku 2015/2016“ získal: Kourek Tomáš – Corporate executive chef The Pub Praha


Soutěžní menu:
Předkrm: Bažantí paštika s lanýži a bažantí prso s gremolatou, fazolky mungo se slaninou, krekr z chia semínek, šípkové pyré a kapustové veloute
Hlavní chod: Kančí hřbet s líkooříškovým crumble, šalotkovo-malinové pyré, pohanka s liškami a klobáskou, pošírovaný tuřín, dýně a mango, jeřabinový curd
Dezert: Štrůdl z podzimního ovoce s pivním želé, ořechovou nougatinou, mandlovým frangipanem a skořicovou pěnou

Na druhém místě se umístil: Buchwaldek Pavel – šéfkuchař restaurace Zlatá Praha v Hotelu InterContinental

Soutěžní menu:
Předkrm: Pomalu vařený kuřecí hřbet, prach z vlašských ořechů, celerové pyré, marinovaný řapíkatý celer, celer pečený v soli, jalovcová omáčka
Hlavní chod: Pečené bažantí prso, dušené stehno, kapusta, houby, kaštanové pyré
Dezert: Makovec, švestkové pyré, švestky, zmrzlina z krémového sýra

Na třetím místě se umístil: Douša Přemysl - v současné době šéfkuchař restaurace Potrefená husa Albertov Praha

Soutěžní menu:
Předkrm: Roláda z bažantího prsa zabalená ve slanině a bránici s bramborovým pudinkem, karamelizovanou šalotkou, cibulkou a doplněné o bažantí klobásku s jablečno-křenovým gelem
Hlavní chod: Pečený kančí hřbet v chlebové krustě s ořechy, škubánky z brambor, topinamburu a krup, ragú z kančího hřbetu, dýně a tuřínu doplněné glazurovanou kapustou a dýňovým glace
Dezert: Čokoládovo-tvarohový dortík s medovými křupinkami, pečenou švestkou, levandulovým minutkovým chlebem a skořicovou zmrzlinou

Dalšími finalisty byli:
Kováč Petr Erin – v současné době šéfkuchař Potrefená husa Brno Vaňkovka
Voldřich Michal – v současné době šéfkuchař Restaurace Beseda, Třeboň
Smyček Robert – v současné době executive chef Sodexo s.r.o.
Skuhrovec Michal - v současné době šéfkuchař Café Lounge, Praha
Hlůžek Jan – v současné době šéfkuchař Restaurace AIR Club, Praha , FBA spol. s.r.o., Praha 6

Generálním partnerem této soutěže je společnost Bidvest Czech Republic s.r.o. Hlavními partnery soutěže jsou: CzechTourism, InterGast a.s., PVA EXPO Praha Letňany – veletrh FOR GASTRO & HOTEL. Partnery jsou: ARDO Mochov s.r.o., Nože DICK, FOMI, Gastro Holding Candola s.r.o., ILLE – Papír Service s.r.o., J.J.Darboven s.r.o., Johann Kotanyi s.r.o., KAYSER, s.r.o., Národní zn. Klasa, Kulinářské umění, Nektar Natura s.r.o., Nestlé Česko s.r.o., PAPILLONS a.s. – VEBA - home textil, PURATOS CZ, SOU Gastronomie U Krbu Praha, TITBIT s.r.o., Vorwerk CZ k.s., Winterhalter Gastronom CS s.r.o..

Hlavním mediálním parterem soutěže je společnost T&M Creative s.r.o a GASTRO&REPORT MINUTKA, Rádio SeeJay a Tip Rádio..


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz