Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hnutí Brontosaurus uspořádá na jaře 30 akcí pro přírodu a památky. Dobrovolníci pomohou po celém Česku

4. 3. 2015 - PRAHA [Econnect/Brontosaurus]

Stovky mladých lidí na jaře vyrazí pracovat bez nároku na odměnu, ale s chutí pomáhat. Vybírat mohou z téměř 30 víkendových akcí na pomoc přírodě a památkám, které organizátoři Hnutí Brontosaurus připravili po celém Česku. Na zámku v Uherčicích je například čeká víkend motivovaný knihou Gulliverovy cesty, v Dolejších Kunčicích dosází alej starými odrůdami jabloní. Hnutí Brontosaurus pořádá víkendové akce od roku 1974. Je tak nejstarší nepřetržitě působící ekologickou organizací v Česku. Víkendovka je akce probíhající zpravidla od pátku do neděle. Účastníci při ní pomáhají přírodně či památkově cenné lokalitě. Během dvou dnů bydlí a pomáhají na hradě, zámku, farmě nebo v rezervaci. Mladí dobrovolníci, většinou studenti, nezištně pracují na rekonstrukci budov, kosí vzácné louky, sází aleje a podobně. Kromě dobrovolnické pomoci a ubytování na zajímavých místech organizátoři připravují na každou víkendovku originální zážitkový program. Účastníci si zahrají například rolové hry, naučí se základy irských tanců, tradiční řemesla nebo prožijí víkend s improvizačním divadlem. Každou víkendovku tvoří smysluplná práce, kreativní zábava, inspirativní vzdělávání a noví přátelé. Martina Pavelková, koordinátorka programu Akce památky: "V Hnutí Brontosaurus zajišťujeme dobrovolnickou pomoc památkám, kulturně a historicky cenným stavbách v Česku. Hlavní činností jsou víkendovky. Pořádáme ale i jednodenní pracovní akce, výlety, přednášky na středních školách. To vše s cílem propagovat a šířit dobrovolnickou pomoc památkám. Na jaře budeme působit třeba v zámku Lednice, Uherčice, Veltrusy, Radešín, Bučovice, Kačina, Červená Řečice nebo na hradě Templštýn." Dominik Grohmann, koordinátor programu Akce příroda: "Péče o přírodní lokality navazuje na Akci Brontosaurus z roku 1974 a je jedním z hlavních pilířů dobrovolnické činnosti Hnutí Brontosaurus. Pod Akcí Příroda probíhají nejen víkendovky, ale i jednodenní akce (čištění lesa či sázení stromků) nebo projekt AudioBrno.cz. Aktuálně také věšíme ptačí budky v brněnských a pražských parcích. Dobrovolníci dokončí výukovou zahradu v hodonínském ekocentru, upraví lesní mateřské školky, vyřežou náletové dřeviny a pomohou v přírodních rezervacích."


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz