Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Vánoční období vyvrcholí tříkrálovým koledováním

23. 12. 2011 - OLOMOUC [Charita Olomouc]

Celá akce začne setkání tříkrálových koledníků s olomouckým arcibiskupem J. Graubnerem, které proběhne již 30. 12. 2011 ve Šternberku.

"Zatím jsme zaregistrovali 187 skupinek a doufáme, že se dostaneme až na číslo 250. Věříme, že se ještě další zájemci ozvou," zhodnotila aktuální vývoj situace Daniela Pazderová, regionální koordinátorka Tříkrálové sbírky.

Charita Olomouc zastřešuje tuto sbírku v Olomouci a okolí. Svůj podíl z výnosu koledování (65%) by ráda využila na rozvoj služeb pro seniory i lidi s tělesným handicapem a také na přímou pomoc lidem, kteří se nenadále ocitli v obtížné životní situaci. Zbylé finanční prostředky jsou tradičně určeny na projekty ostatních Charit u nás i ve světě.

Novinkou pro letošní rok je olomoucký tříkrálový koncert. „Všechny milovníky hudby a ty, ke komu koledníci nestihnou zavítat, zveme na benefiční tříkrálový koncert. Uskuteční se v sále Reduta Moravské filharmonie Olomouc dne 8. 1. 2012. od 18 hod. Účinkovat budou žáci a pedagogové ZUŠ Žerotín Olomouc s hosty,“ dodala Pazderová. V tento den proběhne i tradiční koncert v Brně, od 18:00 ho vysílá ČT 1.

Více informací o Tříkrálové sbírce získáte na www.trikralovasbirka.cz, podrobnější údaje o koledování v Olomouci a okolí (počtu kolednických skupinek, termínech koledování a posléze o vykoledovaných částkách) najdete na našich stránkách www.olomouc.charita.cz. Tříkrálovou sbírku můžete najít také na Facebooku http://www.facebook.com/trikralovasbirka .

Každá kolednická skupinka má svého vedoucího staršího osmnácti let, ten se na požádání prokáže registrační kartou. Všechny kasičky, s nimiž se koleduje, musí být zapečetěny a řádně označeny. Tříkrálová sbírka je největší akcí svého druhu v ČR, stejně tak jde o nejmasovější dobrovolnickou aktivitu u nás.

Na vyžádání vám poskytneme kontakty na místní koordinátory či obecní úřady na Olomoucku, kteří se s vámi rádi koncem kolednického týdne (nejvíce se bude koledovat v pátek, sobotu a neděli) podělí o své zkušenosti, podají informace či domluví focení/natáčení. Bude to možné v Bukovanech, Bystročicích, Bystrovanech, Grygově, Hlubočkách, Hněvotíně, Horce nad Moravou, Lutíně-Třebčíně, Přáslavicích, Slatinicích, Tršicích, Velké Bystřici, Věrovanech Výklekách a samozřejmě i v Olomouci.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz