Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival Street for Art zahájí květinová cyklojízda. Jižní Město oživí umění

17. 5. 2011 -, Econnect

Ulice mají vybízet k životu. Zdánlivě jasné poselství přináší festival Street for Art, který na Jižním Městě začíná tento týden. Upozorňuje na fakt, že mnohé ulice slouží pouze jako dopravní koridory. Prostředí města je v řadě míst odpuzující, nebo přinejmenším neinspiruje obyvatele k trávení času. Festival symbolicky zahájí cyklojízda, jejíž účastníci budou mít kola vyzdobena jarními květinovými motivy. Vyrazí ve čtvrtek 19. května v 18 hodin z náměstí Jiřího z Poděbrad, projedou Vinohrady, Strašnicemi a Zahradním městem a zamíří na Jižní Město.

„Ulice Prahy trpí dvěma velkými bolestmi. Mnohé z nich jsou zahlcené projíždějícími a parkujícími auty, a jejich prostředí není přívětivé vůči lidem, kteří zde žijí nebo tudy procházejí. Právě proto dovede první účastníky festivalu, který chce oživit veřejný prostor uměním, cyklojízda, která ukazuje možnost šetrnějšího pohybu po městě,“ vysvětluje spojení festivalu Street for Art s cyklojízdou její organizátor Vít Masare z iniciativy Auto*Mat.

Cyklojízda dopraví zájemce na zahajovací večer festivalu, během kterého proběhne v Zóně Ideal uprostřed opatovského sídliště speciální vydání populární moderované debaty PechaKucha Night s podtitulem „veřejný prostor ve veřejném prostoru“. Následovat bude afterparty s DJem. Lidé, kteří budou z festivalu cestovat domů na větší vzdálenost, mohou využít blízkou stanici metra Opatov. Přeprava kol je na zadní plošině všech vagonů zdarma.

Cyklojízdy jsou společenskou událostí, oslavou jízdy na kole ve městě a vůbec městského života. V Praze se konají pravidelně každý měsíc. Organizátoři květnové jízdy vyzývají účastníky, aby sebe a svá kola na cestu za kulturou vyzdobili květinami, maskami či kostýmy.

Festival Street for Art „o životě, umění a lidech ve veřejném prostoru“ pořádá Kulturní centrum Zahrada od 19. do 28. května v Centrálním parku u metra Opatov. Základem letošního ročníku je Zóna Ideal, platforma o rozloze 30 krát 30 metrů, která bude ukázkou dobře fungujícího místa pro život ve veřejném prostoru, se vším, co takový prostor má obsahovat. Připraveny jsou mnohé výstavy, umělecké instalace, besedy, workshopy, koncerty a projekce.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz