Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Společnost pro krajinu vyhlašuje Cenu Ivana Dejmala

19. 4. 2011 - PRAHA [Econnect]

Společnost pro krajinu vyhlásila další ročník Ceny Ivana Dejmala. "Letos v únoru jsme si připomněli, že jsou to již tři roky, co nás opustil Ivan
Dejmal. Stále ještě ohledáváme rozsah ztrát, které jeho odchod způsobil, a zjišťujeme, kde všude je nenahraditelný," uvedli organizátoři.

V rámci čtvrtého ročníku konference Tvář naší země -- krajina domova, který se konal na podzim roku 2008, byla Společností pro krajinu založena Cena Ivana Dejmala. Jedním z hlavních cílů této ceny je navázat na myšlenky Ivana Dejmala. Ivan byl zakladatelem Společnosti pro krajinu a kromě mnoha aktivit byl i hlavním organizátorem konferencí Tvář naší země -- krajina domova. Tyto konference pořádal jako prostor pro setkávání a diskusi co možná nejširšího společenství lidí, zabývajících se či dotýkajících se v nejrůznějších oborech lidské činnosti nějakým způsobem krajiny.
Na tyto konference navazuje právě Cena Ivana Dejmala, která je čestným vyznamenáním, které oceňuje a vyzdvihuje mimořádný pozitivní počin související s krajinou.

Záštitu nad Cenou Ivana Dejmala přijal president Václav Havel.

Prvním laureátem Ceny Ivana Dejmala se stal v říjnu roku 2009 novinář Čestmír Klos, který byl nominován za "své celoživotní dílo v propagaci tématu krajiny a šíření myšlenek zlepšující věci veřejné".

Kandidaturu na udělení Ceny Ivana Dejmala může předkládat kdokoliv bez omezení právní formy (jednotlivec, fyzická osoba, občanské sdružení, organizace apod.), státní příslušnosti či vztahu ke kandidátovi.

Kandidátem na udělení Ceny Ivana Dejmala může být kdokoliv, bez omezení profese, oboru činnosti, zaměření, právní formy či státní příslušnosti.
Základním kriteriem pro kandidaturu je mimořádnost, jedinečnost a významnost pozitivního počinu kandidáta ve vztahu ke krajině. Kandidát může být tedy nominován za počin, který vznikl v jakémkoliv oboru lidské činnosti, přičemž není omezena ani forma tohoto počinu.

Kandidatura se předkládá písemně na adresu sídla Společnosti pro krajinu (Kamenická 45, 170 00 Praha 7); kandidatura musí být doručena do 30. června 2011. Celé znění statutu Ceny Ivana Dejmala a další informace naleznete na stránce www.prokrajinu.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz