Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Arcidiecézní charita Olomouc zítra odveze léky pro ukrajinské děti

5. 11. 2009 -, Econnect

Ukrajina hlásí půl milionu nakažených nebezpečnou chřipkou. Největší výskyt je hlášen z oblastí, s nimiž dlouhodobě spolupracuje Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na projektech humanitární a rozvojové pomoci. Proto odjede zítra (6. 11.) večer první zásilka humanitární pomoci s léky a zdravotnickými pomůckami.

Automobil poveze léky do tří míst, ve kterých má ACHO partnerské projekty. Jedná se o Ternopilskou oblast - Caritas Ternopil (dětský domov, projekt Děti ulice a pomoc dalším nemocným, kteří budou kontaktovat místní Charitu), Lvivskou oblast - Caritas Stryj (Dětský domov Bortniky a pomoc dalším nemocným), Ivano-Frankovskou oblast – Caritas Kolomyja (pomoc nemocným).

Za posledních 24 hodin se počet nakažených v Ternopilské oblasti zvýšil na 48 724 osob, z toho je 25 962 dospělých a 22 762 dětí. Od úterý (3. 11.) tak počet nemocných chřipkou vzrostl o 2 980 osob. Hospitalizováno je 2 758 osob z nich 1 156 dětí.
Koordinátor humanitárních projektů ACHO na Ukrajině P. Rostislav Strojvus říká: „Cestou zjistím jaká je skutečná situace, jak jsou na tom klienti našich partnerských projektů a z toho vyplynou další požadavky na pomoc. Záleží pak na tom, zda se nám podaří získat dostatečné množství prostředků abychom mohli pomáhat dále.“

„S největšími obavami pochopitelně očekávám situaci v dětských domovech, protože z dlouhodobé spolupráce velkou většinu dětí znám osobně. Nejsou to pro mě anonymní klienti...,“ dodal R. Strojvus. Do seznamu první zásilky byly operativně zařazeny dva oxygenátory a tři stojany na transfuze pro Caritas Stryj. Arcidiecézní charita Olomouc dnes (5. 11.) oxygenátory zakoupí.
Na naplnění zásilky se podílí několik dodavatelů a někteří vyšli vstříc nejen rychlostí dodávky, ale také snížením cen. Jedná se o dodavatele virových respiračních masek firmy Pharmos a také olomoucká Lékárna U Sv. Josefa léky a vitamíny prodala s výraznou slevou.

Do naplnění humanitární zásilky se již zapojila také Charita Valašské Meziříčí, které se do včerejšího (4. 11.) večera materiální sbírkou podařilo zajistit léky v hodnotě 15 000 Kč. Tuto sbírku ukončí v pátek večer odevzdáním léků přímo do odjíždějícího transportu pomoci.

Kvůli nestandardnímu režimu na hranicích Ukrajiny již ACHO požádalo Velvyslanectví Ukrajinské republiky v ČR o průvodní dopis, který by pátečnímu transportu první zásilky humanitární pomoci usnadnil přechod hranic.

Pomoc Ukrajině lze současně podpořit veřejnou sbírku na finančním darem na číslo účtu:
43-920570217/0100 u Komerční banky Olomouc. Z výtěžku sbírky budou zakoupeny další pomůcky a léky podle aktuální potřeby. Peněžní dar v hotovosti je možné složit také v sídle Arcidiecézní charity Olomouc, Křížkovského 6. V rámci veřejné sbírky pro Ukrajinu má ACHO pro příjem darů v hotovosti zaevidované sběrací listiny.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Charita ČR

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz