Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Famufest opět představí tvorbu mladých filmařů

31. 10. 2008 - PRAHA [Econnect]

Příští týden od 6. do 9. listopadu 2008 proběhne v pražském divadle Archa další ročník Famufestu, filmového festivalu pořádaného studenty FAMU. Těžištěm programu budou filmy, které vznikly na této fakultě během uplynulého roku. Letošní Famufest nabídne 13 bloků soutěžních i nesoutěžních studentských filmů. Kromě toho návštěvníky čeká bohatý doprovodný a hudební program.

Do každého devadesátiminutového bloku budou zařazeny filmy od režisérů, kteří se narodili ve stejném roce. Jednotlivé projekce budou zároveň uvedeny filmy natočenými na FAMU právě v roce narození autorů. Staré snímky by měly ilustrovat dobu svého vzniku, a zároveň nabídnout srovnání současné a minulé tvorby studentů.

Letos poprvé se pořadatelé rozhodli dát studentům možnost představit kromě školních filmů i jejich komerční a mimoškolní tvorbu. Tvorba studentů dalších kateder FAMU bude prezentována několika způsoby, k vidění bude například výstava fotografií, přehlídka videoartu nebo zvuková cvičení.

Návštěvníky festivalu čeká kromě studentské tvorby předpremiéra jednoho dílu z nového dokumentárního cyklu Zlatá šedesátá, který pojednává o zlaté éře československého filmu. Na jeho vzniku se podíleli producent Čestmír Kopecký a režisér Martin Šulík.

Famufest zároveň nabízí bohatý doprovodný program v podobě odpoledních workshopů, diskusí a přednášek. Jejich cílem je mimo jiné zajistit komunikaci mezi studenty FAMU a ostatních uměleckých škol. Na programu je například přednáška Pala Fabuše o nových médiích (www.palofabus.net) čí Workshop Apple final cut, během kterého se návštěvníci budou moct seznámit s jedním z nejrozšířenějších profesionálních střihačských programů.

Večerní hudební program již druhým rokem vzniká ve spolupráci se Sperm Festivalem a slibuje několik hudebních lahůdek. Famufest nabídne vystoupení psychedelických High Places navazující na loňský koncert spřízněných Deerhunter, brooklynských dream-popových miláčků Chairlift nebo českou premiéru slovenského projektu Modré Hory. Na závěr se v neděli 9. listopadu představí australští The Presets. Vedle Justice nebo Crystal Castles jedna ze zásadních kapel nové elektro vlny přijede poprvé do České republiky představit svoji novou desku Apocalyptico.

BONUS! Každý den festivalu bude začínat společným obědem organizátorů i účastníků festivalu, a to přímo z kuchyně restaurace U Rozvařilů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

HLÍDACÍ FENA

Ikona Hlidaci fenyNezávislý občanský projekt Hlídací fena, chce podpořit vstup žen do politiky. Hlavními cíly projektu jsou:

Přispět k tomu, aby voličky nerezignovaly na sílu svého hlasu a pečlivě zvážily svou volbu - aktivní voličství. Hlídací fena
Apelovat na voličky i voliče, aby vyhledávali schopné ženy političky jak na celostátní, tak na komunální úrovni.
Apelovat na muže-politiky i na nepočetné řady političek, aby do budoucna aktivně rozšiřovali řady žen v politice.
Přispět k ozdravění a feminizaci naší politické scény.


Hlídací fena

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz