Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sto dětí z Borku uklidilo svoje sídliště

7. 4. 2008 - ČESKÁ TŘEBOVÁ [Econnect / Naděje]

V sobotu 5. dubna bylo na sídlišti Borek v České Třebové pěkně rušno. Již počtvrté se zde konala akce s příznačným názvem Ukliď svoje sídliště, kterou každé jaro pořádá pobočka občanského sdružení Naděje. Úklidu se zúčastnilo společně s pracovníky Naděje také deset dobrovolníků z obyvatel sídliště.

„Nadějná je účast téměř stovky dětí, převážně romských, z volnočasových klubů Naděje. To je dosud nejvyšší účast,“ říká Viktor Pešek ze sdružení Naděje. „Během tří hodin všichni společně kompletně vyčistili od odpadků jak celé sídliště, tak přilehlý lesík. Podařilo se naplnit odpadem celý velkoobjemový kontejner. Ten zdarma zajistila a odvezla společnost Eko-Bi, které touto cestou děkujeme,“ dodává.

Na závěr vydařeného dopoledne dostaly děti zaslouženou odměnu. Byly to sladkosti a hračky, které sponzorsky zajistila Naděje z části z vlastních zdrojů a zčásti od dárců, společností Tesco a Billa.

„Akce splnila svůj účel a ukázala, že děti v Borku jsou schopné udělat něco pro společný prospěch, a osobně jim přeji, aby se jim brzy splnil jejich největší sen, zřízení Centra volného času. Toto centrum je již dlouhou dobu městem plánováno a dočkalo by se jistě plného využití. Zatím na sídlišti téměř neexistuje prostor pro smysluplné trávení volného času,“ uzavírá Viktor Pešek.

Pobočka Naděje v České Třebové začala svou činnost v březnu 1997. Sdružení poskytuje správcovské a sociální služby v domě pro sociálně slabé občany a pro občany na okraji společnosti, provozuje dětský klub David a fotbalový klub. Věnuje se také vzdělávacím aktivitám a misijní a pastorační péči.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz