Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival Islandský průvan přiveze nezávislé filmy i alternativní hudbu

1. 10. 2007 -, Econnect

-foto-
-foto-
Filmová část festivalu Islandský průvan proběhne od 3. do 6. října v kině Aero. Diváci se mohou těšit na deset představení, v nichž bude k vidění sedm celovečerních a jeden krátkometrážní film. Osu přehlídky tvoří tvorba islandské režisérské veličiny Fridrika Thóra Fridrikssona - filmy Děti přírody, Ďáblův ostrov, Andělé všehomíra nebo Zimnice.

"S filmem Moře se v přehlídce režisérsky představí Baltasar Kormákur, který se svým posledním filmem Severská blata zvítězil v letošní karlovarské soutěži. Mezi další filmy patří snímek Sůl s cenou z Berlinale či dokument o překotné islandské hudební scéně Úplně geniální!, které tvoří velmi kvalitní součást přehlídky," zve pořadatel festivalu Štěpán Veselý

Kromě filmové části se uskuteční také výstava Icelanders@Flickr, která představí novou generaci islandských fotografů působících a prezentujících se na serveru flickr.com. Na přípravě výstavy se podílelo Musum fotografie Reykjavík. Vernisáž výstavy proběhne ve foyer kina AERO ve středu 3. října od 17 hodin.

Mimo prostory kina AERO se Islandský průvan zafouká v rámci těchto aktivit:

V pondělí 8. října bude uveden v prostoru Galerie Školská projekt Jazyk beze slov. Tento „Video Art Evening“ zahrnuje promítání krátkých filmů a animací, poskládaných z prací studentů vysoké školy umělecké v Reykjavíku.

Hudební část festivalu proběhne v sobotu 6. října v klubu Abaton a představí severskou moderní hudbu, která je u českých posluchačů neobyčejně oblíbená, jak ukázaly v posledních letech úspěšné koncerty téměř neznámých skupin z Norska i Švédska.

"Poprvé v České republice vystoupí přední umělci nové islandské alternativní hudební scény. Představí se umělci pocházející ze zapomenutých míst, kde vládne temně drsné severské podnebí a země pokrytá neprodyšným krunýřem ledu tepe v rytmu vulkanických erupcí," uvedl Veselý.

Začátek produkce bude patřit ambientnímu experimentátorovi Benu Frostovi. Po něm vystoupí zakladatel slavných GusGus Daníel Ágúst se svým sólovým projektem v doprovodu živých smyčcových nástrojů. Druhou polovinu večera zahájí dynamický elektroambientní projekt Worm is Green v čele se zpěvačkou Gudridur Ringsted. Smršť severských rytmů bude vrcholit nástupem elektropopového projektu Sometimes s dominatní jazzovou vokalistkou jménem Diva De La Rosa.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Festival Islandský průvan

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz