Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Děti Země upozorňují na blížící se Den bez aut

3. 9. 2007 - BRNO [Děti Země - Klub za udržitelnou dopravu]

Děti Země na pátek 22. září 2007 vyhlašují patnáctý ročník českého Dne bez aut ve stejný den kdy proběhne osmý ročník Evropského dne bez aut. K akci se může přihlásit jakákoliv organizace či město, když tento den či během předcházejícího týdne uspořádá nějakou aktivitu na podporu veřejné dopravy, cyklistiky a chůze. Mohou ji podpořit také jednotliví občané, pokud tento den ke své přepravě nepoužijí automobil. Text petiční výzvy „Nechte auto doma!“ je možné spolu s propagačními materiály získat od 3. září na internetové stránce www.detizeme.cz/denbezaut.

„Loni se Den bez aut uskutečnil ve více než stovce měst a obcí, přičemž ve dvaceti šesti z nich byla jízda v MHD zdarma,“ upozornil Miroslav Patrik z Dětí Země, který český Den bez aut každoročně vyhlašuje.

Zájmu se těší i petiční výzva „Nechte auto doma!“, kterou se občané veřejně zavazují nepoužít 22. září ke své přepravě automobil. Loni ji podpořilo 1.750 osob, včetně sto třiceti zastupitelů a pracovníků veřejné správy, dvaceti tří členů českého parlamentu a jedné europoslankyně.

Děti Země také vyzývají zájemce z řad městských úřadů a nestátních i státních institucí, které se budou chtít na Dni bez aut aktivně podílet, aby se jim ozvaly přes e-mail dz.brno@ecn.cz či telefon 545 210 393. Další informace a propagační materiály jsou od 3. září k dispozici na stránce www.detizeme.cz/denbezaut.

Hlavním partnerem akce jsou šestý rok České dráhy, a. s., které také zajistí vylepení plakátů na stovkách nádraží po celé republice, a Správa železniční dopravní cesty, s. o.

Přehled hlavních výstupů Dne bez aut 2006 v ČR

  • počet měst a obcí, kde se Den bez aut uskutečnil = 106, z toho v 17 s akcemi k Evropskému DBA, ve 27 s akcemi k Evropskému týdnu mobility a v 62 s akcemi k českému Dni bez aut
  • počet měst s jízdou v MHD zdarma = 26
  • počet měst, kde proběhla cyklistická jízda = 21, počet jízd = 24, počet cyklistů = více než 3.360
  • počet lidí, kteří podpořili výzvu „Nechte auto doma!“ a nepoužili k dopravě auto = 1.750, včetně 130 zastupitelů a pracovníků veřejné správy ve 49 městech, 19 poslanců, 4 senátoři a 1 europoslankyně

  • DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz