Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nevládní organizace připravují konferenci o ošetřovatelské péči v sociálních službách

24. 8. 2007 -, Econnect / Naděje

Kvalita ošetřovatelské péče, vzdělávání zdravotních sester nebo například syndrom vyhoření: taková budou témata konference, která proběhne v září v Nedašově. Dvoudenní konferenci s mezinárodní účastí s názvem „Nedašov 2007 – Ošetřovatelská péče v sociálních službách“ pořádá ve dnech 20.–21. září sdružení Naděje společně s Českou asociací sester (ČAS) a Slovenskou komorou sester a porodních asistentek (SKSAPA).

Konference Nedašov 2007 je pilotním projektem - jde o první společnou vzdělávací aktivitu pro české a slovenské zdravotní sestry pracující v sociálních službách. Zúčastní se zdravotní sestry pracující v sociálních službách a další odborníci z řad sociálních pracovníků a lékařů z České republiky a ze Slovenska a zástupci profesních organizací (CAS a SKSAPA).

"Účastníci konference budou diskutovat o systému celoživotního vzdělávání zdravotních sester v České a Slovenské republice, o kvalitě ošetřovatelské péče, o ošetřovatelské péči v zařízeních sociálních služeb, o etice v ošetřovatelské péči. Na řadu přijde i ožehavé téma agresivního chování klientů a stále aktuální syndrom vyhoření a jeho prevence," uvedla vedoucí vzdělávání Nadějě Zuzana Vajďáková.

Cílem Konference Nedašov 2007 je také vytvořit a rozvíjet spolupráci mezi profesionály (zejména mezi sestrami, lékaři a sociálními pracovníky), kteří pracují v zařízeních poskytujících sociální služby seniorům a lidem se zdravotním postižením, vytvořit příležitost pro výměnu zkušeností z praxe, a navázání neformálních vztahů a otevřít dialog o celoživotním vzdělávání pro zdravotní sestry pracující v sociálních službách v České republice a na Slovensku.

Hmotným výstupem konference bude sborník příspěvků, který bude distribuován účastníkům konference. Sborník bude sloužit také jako studijní text a také jako propagační materiál pro pracovníky v sociálních službách.

Konference je akreditována u České asociace sester i Slovenské komory sester a porodních asistentek, na základě této skutečnosti bude účast ohodnocena přidělením kreditů. Místem konání je obec Nedašov ve Zlínském kraji, v česko-slovenském pohraničí.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz