Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Centrum nabídne pomoc obětem domácího násilí

28. 12. 2006 - PLZEŇ [Česká katolická charita / Econnect]

Od ledna 2007 bude sloužit občanům Plzeňského kraje intervenční centrum pro oběti domácího násilí. Provozovat ho bude plzeňská diecézní charita. Specializovaná intervenční centra vznikají od nového roku ve všech krajích na základě nového zákona o ochraně před domácím násilím.

Lidem, kteří se ve své rodině setkali s násilím, pomáhá celá řada organizací, mimo jiné Bílý kruh bezpečí, azylové domy či krizová centra. Novinku nyní představuje úzká spolupráce s Policií ČR. Policisté jsou totiž od nového roku v případě zákroku u domácího násilí při splnění určitých podmínek oprávněni rozhodnout o okamžitém vykázání násilníka z bytu a zamezení jeho vstupu po dobu následujících deseti dnů. Následně jsou povinni vyrozumět krajské intervenční centrum, které násilím ohrožené osobě nabídne pomoc.

Pracovníci centra oběť domácího násilí kontaktují, pomohou zorientovat se v situaci, informují o možnostech jejího dalšího řešení, poskytnou základní sociálně právní poradenství, doprovodí při jednáních s úřady nebo vyšetřování a dále zprostředkují návazné odborné služby, například lékařské, psychologické nebo právní, a v případě potřeby zprostředkují i azylové ubytování.

Po dohodě s Krajským úřadem Plzeňského kraje bude v plzeňském regionu službu intervenčního centra zajišťovat Diecézní charita Plzeň. Její pracovníci už mají několikaleté zkušenosti s poskytováním služeb lidem v krizových životních situacích, například lidem, zasaženým mimořádnými událostmi, ale často také domácím násilím ohroženým matkám s dětmi nebo seniorům.

Centrum mohou kontaktovat nejen policisté, ale také úřady, pomáhající organizace nebo sami občané - a to kdykoli na čísle 777 167 004

.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz