Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita otevírá na Litomyšlsku Dům sv. Josefa pro handicapované a seniory

1. 11. 2006 - HRADEC KRÁLOVÉ [Česká Katolická Charita / Econnect]

Dům sv. Josefa, kde od příštího roku bude fungovat Centrum sociálních služeb pro handicapované, seniory i širokou veřejnost, bude v pátek 3. listopadu slavnostně otevřen v Chotovicích na Litomyšlsku. Centrum připravuje Farní charita Nové Hrady. Při této slavnostní příležitosti bude v Domě sv. Josefa zahájena výstava obrazů akademické malířky Ludmily Jandové.

"V Domě sv. Josefa připravujeme zázemí pro denní centrum pro osoby s mentálním postižením a dále chráněné dílny pro občany se zdravotním postižením. V centru budeme veřejnosti nabízet také další sociální služby, vzdělávací a volnočasové aktivity," říká ředitelka Farní charity Nové Hrady Stanislava Vopařilová.

Prostory Domu sv. Josefa při slavnostním otevření požehnají pomocný biskup královéhradecký Josef Kajnek a prezident Diecézní charity Hradec Králové Josef Suchár. Slavnostního zahájení se zúčastní také zástupci sponzorů a partnerů projektu.

Novohradská charita usiluje také o to, aby pomohla obci Chotovice i Mikroregionu Litomyšlsko ke snížení nezaměstnanosti a migrace obyvatelstva z této venkovské oblasti. Obec se nachází ve venkovské oblasti hospodářsky slabého regionu v okrese Svitavy, kde je zde malá nabídka práce a vysoká nezaměstnanost (11,6%). Upadající zemědělská výroba prohlubuje nezaměstnanost a nejvíce doléhá na lidi se zdravotním handicapem a jejich rodiny.

Projekt Centra sociálních služeb Chotovice finančně podpořila Evropská unie a ministerstvo pro místní rozvoj. Partnerem projektu je Obec Chotovice, která farní charitě objekt centra darovala. Dalšími partnery jsou Mikroregion Litomyšlsko a ČSOB Litomyšl. Finanční podporu poskytnul také Pardubický kraj a Nadace České spořitelny.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz