Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Studentský Fresh Film Fest nabízí čerstvé filmy z celého světa

24. 8. 2006 - PRAHA [FreshFilmFest/Econnect]

-Fresh Film Fest-
-Fresh Film Fest-
Na 230 filmů z celého světa, hudební doprovodný program, odborné workshopy a prezentace filmových škol – to všechno nabízí 3. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky studentských filmů Fresh Film Fest, který se uskuteční ve dnech 30. srpna až 3. září v Karlových Varech. Festival chce vytvořit prostor pro sdílení nápadů a výměnu názorů mezi mladými filmovými umělci z celého světa a také umožnit setkání a diskusi s mezinárodními filmovými talenty.

„Fresh Film Fest položil slušný základ pro to, aby se stal “Cannes studentského filmu pro střední a východní Evropu”, což si také od začátku klademe za cíl. Usilujeme o propagaci studentské tvorby vzniklé v tomto regionu a zároveň chceme – společně s ostatními českými filmovými festivaly – upozornit na ty proudy evropské i světové kinematografie, které si jen těžko hledají cestu do české distribuce,” uvedl ředitel festivalu Martin Pošta.

Fresh Film Fest je největší mezinárodní soutěžní přehlídkou studentského filmu v České republice a navazuje na více než třicetiletou tradici mezinárodních studentských filmových festivalů pořádaných právě v Karlových Varech. V pěti kinosálech hotelu Thermal a v kině Panasonic budou moct diváci během pěti dnů shlédnout na 230 filmů.

“Do soutěže bylo letos přihlášeno 547 filmů, což je o 100 více než loni, z 39 zemí světa a z 86 škol. Českých filmů přišlo 63, ze zahraničí je nepočetněji zastoupeno Německo. Potěšil nás také velkým zájem ze strany zemí Visegrádu, tam se jedná o 143 filmů. Přišly nám filmy také z Uruguaye, Singapuru, Hong Kongu, Kuby, Ekvádoru nebo Estonska,” řekl umělecký ředitel Jan Stehlík.

Hlavní program se skládá ze tří soutěžních sekcí a nesoutěžní informativní sekce Panorama. V rámci festivalu budou uděleny nejméně čtyři ceny a to: Hlavní cena za nejlepší film festivalu v hlavní soutěži hraných a dokumentárních filmů, Cena Theatre Optique v soutěži animovaných filmů a nových forem, Cena Magnesie pro nejlepší středoevropský film v soutěži Výběr V4 (ze zemí Visegrádu) a Cena diváků. Fresh Film Fest má právo udělit další Speciální cenu poroty. Ve třech porotách zasedne například vítěz loňského Fresh Film Festu Umeš Vinajak Kulkarni z Indie, zakladatelka společnosti Sixpackfilm Brigita Burger-Utzer, tvůrce animovaných filmů a autor knih pro děti Petr Sís nebo herec Tomáš Hanák.

Organizátoři přináší kromě filmů řadu zajímavostí pro odbornou i laickou veřejnost. Jedná se například o devět workshopů na rozličná témata. Největší zájem už nyní vyvolává v Čechách poprvé pořádány workshop o product placementu. Fresh Film Fest dále pořádá dílnu Trikové technologie Studia Mirage, Titulky ve filmu nebo kameramanský workshop Panavision.

Republikový ne-li světový unikát okusí návštěvníci na bazénu v hotelu Thermal v dive-in kině. "Místo klasického drive-in kina, kam si lidé zajedou na parkoviště a sedí v autě, si skočí s nafukovací sedačkou do bazénu a máchají si nohy ve vodě," vysvětluje ředitel přehlídky Martin Pošta. "Přitom popíjejí koktejl nebo jiný drink a sledují film na plátně, které je umístěno vně bazénu," dodává Pošta.

Fresh Film Fest už podruhé vyhlásil filmovou soutěž pro veřejnost nazvanou Film Reflection. Do soutěže bylo přijato celkem 28 filmů, z nichž organizátoři vybrali tři filmy, jejichž autoři (Martin Kozlovský, Pier Van Eck, Andy Fehu) se přímo na festivalu utkají natočením nových krátkých filmů o HDV videokameru Sony HVR – A1E.

„S potěšením sleduji, že kvalita přihlášených filmů byla letos rozhodně vyšší, o čemž se mohou přesvědčit i návštěvníci festivalu, protože všechny filmy přihlášené do soutěže budou promítnuty v rámci doprovodného programu v Reflection Cinema, které bude fungovat jako součást Reflection Zone v Lázních 1,“ uvedl ambasador soutěže Ondřej Zima.

Lázně I. nabídnou návštěvníkům doprovodný hudební program Reflection Zone po celou dobu festivalu, vystoupí v nich J.A.R, Sunshine, Xavier Baumaxa, Wohnout, Khoiba a řada DJs. V prostorách Reflection Zone bude fungovat pro veřejnost také internetová kavárna.

Na Fresh Film Fest budou moct lidé nahlédnout také skrz obrazovky České televize, která bude uvádět od 30. 8. do 3. 9. kolem 22.00 hodin Festivalové vteřiny. Rádio 1 zase uvede každý den festivalu rozhlasové vteřiny Fresh Time v 9.55 a 15.55 na frekvenci 91.9.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz