Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dobrovolníci z celého světa přijedou pomáhat při rekonstrukci staré barokní fary

13. 7. 2006 - PRAHA [INEX / Econnect]

Skupinka dvanácti dobrovolníků ze Španělska, Francie, Portugalska, Turecka, Koreje, Polska a dalších zemí poprvé zavítá do Horního Maršova. Tam přijedou ve dnech 23. 7. – 6. 8. v rámci společného projektu INEX – Sdružení dobrovolných aktivit a Střediska ekologické výchovy a etiky Rýchory, SEVER, aby společnými silami pomohli při rekonstrukci staré barokní fary, opravě starého hřbitovního kostela a vykonali řadu prospěšných prací pro obec.

Dvanáct mladých lidí, kteří se rozhodli věnovat dva týdny svých prázdnin dobrovolné práci v Čechách, bude pracovat na rekonstrukci staré barokní fary, kde středisko SEVER druhým rokem realizuje projekt DOTEK (Dům obnovy tradice ekologie a kultury), pomohou při opravě starého hřbitovního kostela Nanebevzetí Panny Marie a také pomohou obci při řadě jiných potřebných činnostech.

Součástí tohoto jako každého takovéhoto projektu je především poskytnout pomoc tam, kde je potřeba, právě tak jako setkávání různých kultur a poznávání místního prostředí ze zcela jiné perspektivy. K tomu budou mít mladí dobrovolníci možnost při seznámení se s místní komunitou, Svazkem obcí východních Krkonoš, Hradní společností Aichelburg nebo třeba i Sborem hasičů. Také jsou pro ně připraveny semináře o českém systému nevládních organizací a ekologii, také různé exkurze do Krkonošského národního parku. Ke konci pobytu INEX s dobrovolníky navštíví Dům tří kultur Parada v Polsku, kde je čekají terénní práce při projektu "Laterna futury" – Maják budoucnosti, který na vyhlídkovém místě vybudovali ze starých skleněných lahví předchozí účastníci pobytových akcí organizace Parada.

Dobrovolnický projekt "DOTEK" připravil INEX ve spolupráci s místním Střediskem ekologické výchovy a etiky Rýchory. Tato organizace se věnuje rozvoji ekologické výchovy v České republice, která svou činností vede člověka k uvědomění si působení svého jednání v prostředí, ve kterém žije, až po působení globální. Svou aktivní činností (mj. pobytové výukové programy pro základní a střední školy, semináře, školení, kurzy pro pedagogické pracovníky a širokou veřejnost, konzultace, prodej a půjčování literatury, videopořadů a dalších materiálů, zpracování odborných studií o ekologické výchově, ekologické poradenství a další služby) se snaží o probuzení zájmu u každého jednotlivce přes rozvoj znalostí, chápání, dovedností a etických hodnot až po chování a činy slučitelné s ekologicky šetrným - trvale udržitelným - způsobem života.

Sdružení dobrovolných aktivit INEX, pod jehož záštitou budou dobrovolníci na místě pomáhat, je neziskovou organizací, která se dobrovolnictvím zabývá již od roku 1991. Sdružení přijímá zahraniční dobrovolníky na krátkodobé i dlouhodobé projekty u nás a stejně tak umožňuje českým dobrovolníkům vyjet za dobrovolnictvím do zahraničí. Cílem projektů v České republice je podpora venkova, pomoc místním komunitám, řešení ekologických problémů nebo pomoc při rekonstrukci historických objektů jako, jsou staré hrady nebo jiné objekty historické nebo umělecké hodnoty.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

17. 7. 2006
dobra zpravaPavel Hrubý
17. 7. 2006

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz