Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Projekt GaTe bude pomáhat mladým gayům hledat sama sebe

22. 6. 2006 - BRNO [Econnect]

V sobotu 24. června 2006 se uskuteční první akce nově vzniklého brněnského projektu GaTe určeného pro mladé gaye do dvaceti let. Setkání se uskuteční v parku hradu Špilberk ve 13 hodin. Nový brněnský projekt GaTe je určen homosexuálně orientovaným klukům do dvaceti let. GaTe je možné číst anglicky jako „gejt“, což znamená bránu jako symbol průchodu složitým obdobím hledání vlastní orientace a vyrovnání se s ní, zároveň se však jedná o zkratku z Gay Teens – náctiletí gayové.

Tématem diskusního setkání, situovaného do příjemného prostředí v okolí hradu Špilberk, jsou „Kamarádi“. Řeč bude o tom, jakou roli v životě gayů hrají právě přátelé. Jak je s kamarády, jak bez nich... a koneckonců i jaké to je, kamarádit s gayem. Povídání ovšem bude nejen o přátelích, ale i přímo s nimi. Každý účastník si může s sebou přivést jednoho svého kamaráda či kamarádku.

„GaTe je pro kluky, kteří procházejí coming outem – obdobím uvědomění si a přijetí svojí sexuální orientace. Nejsme organizace, spíše skupina obyčejných mladých kluků, kterou spojuje období hledání sama sebe,“ popisuje projekt jeden z jeho organizátorů Michal Tuma. „Naší hlavní aktivitou je pořádání pravidelných setkání pro mladé gaye. Trávíme společně odpoledne diskuzemi, výlety, sportem... odpočinkem od každodenních starostí,“ dodává.

Projekt se zabývá organizací setkání pro homosexuálně orientované kluky do dvaceti let. Právě v tomto období většina gayů prochází obdobím, které se nazývá "coming out". Během tohoto období se mladí gayové nejen snaží, ale především potřebují najít kamarády, se kterými by si mohli o své orientaci otevřeně promluvit. Tito mladí kluci mohou ze strachu z negativní odezvy rodičů, přátel nebo kamarádů prožívat stresové stavy a propadat nepříjemným pocitům až frustracím. Právě jim je projekt určen, aby jim toto složité životní období pomohl úspěšně překonat.

Jak formou setkávání se, tak také vytvořením brožury, která bude vytvářena během projektu s mladými gayi, kteří již obdobím "coming out" úspěšně prošli a také s těmi, kteří jím teprve procházejí. Tato brožura bude psána tzv. "jejich jazykem" – na rozdíl od knih, které často odrazují přílišnou odborností.

Distribuce bude směrována do škol, ale hlavně mimo Brno, do malých měst a obcí, kde je těžší se s touto orientací vyrovnávat. Bude určena nejen cílové skupině mladých gayů, ale i heterosexuálně orientované populaci, především rodičům, kamarádům a přátelům, homosexuální menšiny. Tým projektu vznikl z mladých gayů, kteří již prošli svým "coming outem".


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz