Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bioakademie už po šesté upozorňuje na ekologické zemědělství

31. 5. 2006 - LEDNICE NA MORAVĚ [Econnect]

Již po šesté se letos v Lednici na Moravě sejdou zástupci ekologických zemědělců ze střední a východní Evropy spolu s vědci, politiky, akademiky a všemi těmi, kteří mají co do činění s ekologickým zemědělstvím. Bioakademie začíná ve čtvrtek 29. června a potrvá až do soboty 1. července.

Doktoru Michaelovi Piattimu, rakouskému ekologickému zemědělci hospodařícímu také na Moravě, se ve spolupráci se svazy PRO-BIO a Bio Austria spolu s rakouským a českým ministerstvem zemědělství a životního prostředí podařilo uspořádat již pět ročníků „Evropské letní akademie ekologického zemědělství“ a chystá se na šestý.

Ačkoli se dosud neuskutečnila původní Piattiho velkorysá idea založit v Lednici evropskou univerzitu ekologického zemědělství, může být spokojen, protože lednická Bioakademie se stala již tradiční akcí, na které se každoročně setkávají desítky středo a východoevropských ekologických zemědělců společně s politiky, výzkumnými pracovníky, kontrolory, poradci a dalšími odborníky v tomto oboru.

Jakkoli je hlavním cílem Bioakademie výměna odborných informací, neméně důležitá jsou i osobní setkání a získávání kontaktů na mezinárodní úrovni. Půda Zahradnické fakulty Mendelovy zemědělské univerzity v malebném městečku Lednice ležícím nedaleko od rakouských i slovenských hranic, skýtá pro taková setkání skutečně příjemné prostředí.

Příležitost k formálním i neformálním diskusím mezi ministry účastníků z celé Evropy je nejen na univerzitní půdě, ale také například na slavnostním večeru s ochutnávkou biopotravin na lednickém zámku, při posterových prezentacích, na exkurzích v ekologicky hospodařících podnicích a při dalších doprovodných akcích.

Letošní Bioakademie bude zahájena ve čtvrtek 29. června úvodním plenárním zasedáním za účasti vybraných politiků, zástupců státní správy, asociací a výzkumných ústavů. Pokračovat budou přednášky na dvě hlavní témata, za které letos organizátoři stanovili Travní porosty a Kvalitu biopotravin.

Pokud vás naopak zajímá spíše praktická stránka věci, můžete se zúčastnit například pátečního workshopu Zelenina anebo se přihlásit na exkurzi na ekologickou farmu v Rakousku.

Autorka je externí redaktorkou Econnectu


Iva Nevečeřalová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz