Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Od počátku dubna se lze hlásit na další ročník Letní filmové školy

4. 4. 2006 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ [LFŠ/Econnect]

Několik stovek celovečerních a krátkometrážních snímků nabízí již 32. ročník Letní filmové školy (LFŠ), která se uskuteční od 21. do 30. července v Uherském Hradišti. V rámci letošního ročníku budou moci návštěvníci shlédnout zejména rozsáhlou přehlídku afrických filmů a kulturních akcí a setkat se i s jejich tvůrci. Akreditace účastníků přijímá LFŠ již od počátku tohoto měsíce.

„Poslání Letní filmové školy i po čtyřiceti letech zůstává stejné – prohlubovat odborné vzdělání organizátorů a lektorů filmových klubů a v posledních deseti letech i dalších milovníků filmového umění a historie, a současně posilovat přirozenou spolupráci s jinými druhy umění,“ uvedl ředitel LFŠ Jiří Králík.

Za dobu svého trvání si LFŠ vydobyla přední místo nejen mezi klíčovými filmovými, ale i obecně kulturními událostmi v České republice. Zatímco do Karlových Varů jezdí nadšenci za současnou kinematografií, v Uherském Hradišti si chtějí především doplnit a zdokonalit své vědomosti v tomto oboru. Přestože LFŠ každý rok roste, zůstává stále akcí nezávislou a zásadně alternativní.

LFŠ nemá soutěž ani obrovský rozpočet, účastníci jsou pouze akreditovaní a představení navštěvují bez vstupenky, program je každý rok rozčleněn do několika hlavních cyklů, převládají starší filmy, podstatně vyšší je i počet lektorských úvodů k filmům, nechybí ani různé besedy a také kvalita i počet prezentací všech druhů umění bezesporu roste.

„Během deseti dnů chceme nabídnout minimálně 180 celovečerních filmů, 150 filmů krátkometrážních, 15 hudebních vystoupení, 5 workshopů a panelových besed, 8 komponovaných programů, 10 výstav, 20 projekcí v letních kinech a besedy s významnými filmovými tvůrci domácí i světové kinematografie. Celkem plánujeme uvést 400 programových bloků v 10 kinech a kulturních zařízení,“ dodal Jiří Králík.

LFŠ i tentokrát nabídne mnoho workshopů a panelových diskusí – stabilní místo má především Letní digitální filmová škola, která nabízí prostor pro praktickou výuku tvorby filmu pomocí digitálních zařízení. V letošním roce nabídne i veřejnosti celou řadu speciálních workshopů vztahující se k africké kultuře.

Uskuteční se i panelové diskuse k africkému a kanadskému filmu, unikátní setkání významných světových i domácích filmových hudebních skladatelů. Nejvýznamnější akcí ale bude setkání zástupců veřejnoprávních televizí Střední a Východní Evropy, na téma – Televizní filmový klub, které proběhne pod záštitou ČT a FITESU.

Možnost akreditací pro účastníky byla spuštěna 31. března 2006 a podmínky účasti se výrazně nezměnily (i nadále zůstává stejný systém slev – věrnostní, sociální apod.). Zásadně se ale mění design a přehlednost akreditačního systému. Velkou letošní změnou bude tisk katalogu ve větším rozsahu i formátu.

Katalog bude obsahovat i rozsáhlejší texty k jednotlivým cyklům a bude ZDARMA k dispozici je hostům a účastníkům akreditovaným na více jak 7 dní. Ostatní účastníci si mohou katalog zakoupit, zdarma však budou mít podrobnější program a pochopitelně Filmové listy. Akreditace hostů a novinářů bude zahájena 18. května 2006.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz