Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Předvánoční trhy zaplavily klub neziskového sektoru

12. 12. 2005 - PRAHA [Green doors / Econnect]

-foto-
-foto-
Klub v Jelení je v tento čas opět plný ručně vyráběných proutěných košíků, veselých polštářů, zvířecích kreací, hraček, tašek či tkaných koberců. Klub proměněný v tržiště patří k předvánočnímu koloritu v „neziskovém městečku“, které připravuje sdružení Agnes na pomoc chráněným dílnám. Každoročně trhy nabízí osobité drobnosti, které vynikají svou rukodělnou technikou i přijatelnou cenou a jsou také příležitostí pro předvánoční opozdilce, kteří nákup vánočních dárků chtějí spojit s pomocí potřebným.

Výrobky připutovaly opět z dílen z celé republiky. Svou práci vystavuje 12 chráněných dílen, které zaměstnávají tělesně, duševně a sociálně handicapované občany. Koupě výrobků podpoří jednotlivá pracoviště chráněných dílen jako jsou středisko Dědina Praha, Letohrádek Vendula, Diakonie ČCE Merklín, Sv. Prokop u Červeného javoru Praha.

Druhou charitativní předvánoční akcí, kterou sdružení Agnes připavilo je prodejní výstava obrázků ze socio-terapeutických pobytů dětí a mladých lidí z dětských domovů. Výstava, kterou vystihuje její název „Příběh, který ukáže cestu domů“ představí obrázky dětí dětských domovů, jež v malovaných příbězích a pohádkách prožívají nanečisto některé základní životní situace. Projekt s dětmi připravilo občanské sdružení Letní dům. Výtěžek z prodeje obrázku bude věnován dětským domovům.

Předvánoční trhy i výstava jsou přístupné v klubu Jelení (zastávka Brusnice tram 22, 23) každý den do 20. prosince 2005 v Po-Pá od 11.00 do 19.30 hod.

Klub v Jelení byl založen v roce 2000. Je zaměřen zejména na propagaci problematiky neziskového sektoru a integraci jednotlivých sociálních skupin. Aktivity klubu zajišťují občanská sdružení Agnes a Green doors.


Eliška Kapounová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Eliška Kapounová

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz